Vettel navazuje na loňské výkony

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

RED BULL - REVIEW; Německý mladíček po přestupu do stáje Dietricha Matteschitze nestratil pranic ze své ohromující rychlosti. Zkušeného harcovníka Webbera zcela zastínil a zaslouženě si v kvalifikaci vybojoval třetí místo.

Sebastian Vettel, 3.

Až do kvalifikace probíhal víkend hodně složitě. V úvodních tréninku mi bylo dopřáno pouze jedno kolo, ve druhém jsem udělal chybu já, takže jsem nemohl absolvovat plánovaný program. Vůz mi pak selhal znovu dnes ráno, což mě taky stálo cenný čas. Tréninky teda určitě ideální nebyly. Nicméně, myslím, že jsme to dokázali. Data jsme prozkoumali detailně a snažili se připravit na kvalifikaci co nejlíp. Uspěli jsme, takže díky všem. Máme za sebou těžkou zimu. Jsem trochu překvapen, protože v autě se cítím podobně jako loni. Je obdivuhodné, jakou práci všichni odvedli, aby letošní vozy vyhovovali upraveným technickým předpisům. Před pár hodinami jsme jenom doufali v postup do Q2, teď jsem třetí, takže sezonu určitě začínáme dobře.

 

Mark Webber, 10.

Ze svého posledního kola si určitě nikdo nesedne na zadek. Má předchozí rychlá kola byla dobrá, takže jsem doufal v lepší výsledek. Jsem ale desátý, to je realita a zítra se budu snažit něco se závodem udělat. Hrboly v deváté zatáčce byly dost výrazné, hlavně v posledním kole. Tým odvedl skvělou práci, v zimní přestávce jsme splnili naplánovaný program. Je škoda, že jsem v kvalifikaci nezajel lepší čas, uvidíme, co přinese zítřejší závod.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy