Piquet má pro rok 2009 velký cíl

Piquet jr., Nelson | foto: Lotus F1 Team

Před startem nové sezony jsou cíle a očekávání na pořadu dne. Někdo hledí výš a někdo úplně nejvýš. Nicméně některá očekávání vzbudí pozornost celého mediálního světa a přesně to se podařilo Nelsonovi Piquetovi mladšímu.

V roce 2008 se u Renaultu vedle dvojnásobného šampiona Fernanda Alonsa neprosadil a jediným světlým okamžikem bylo druhé místo při GP Německa, především díky turbulentnímu vývoji závodu.

„V loňském roce jsem nebyl dost rychlý, ale hodně jsem se toho naučil,“ prohlásil syn trojnásobného šampiona formule 1 stejného příjmení i jména.

Obecně se očekávalo, že Renault smlouvu po ročním působení v závodním voze Brazilci neprodlouží. Nakonec však tým potvrdil loňskou sestavu včetně testmana Grosjeana.

„Pro letošní sezonu mám před sebou velký úkol a potřebuji, aby do sebe vše správně zapadlo, chtěl bych být rychlejší než Fernando.“

Citovaná slova se často přirovnávají k přání hlemýždě srovnávajícího se s gepardem a bude jistě zajímavé sledovat, jak se je podaří naplnit.

Na druhou stranu je však otázkou, zda tato slova a v přesně stejném znění Nelson skutečně pronesl. Často totiž bývá citován jako neskromný člověk, ale v jiných prohlášeních, především živých, bývá naopak velmi skromným...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy