Rosberg prokazuje spolehlivost

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Déšť včera zhatil plány týmů, které jsou v Portugalsku na okruhu Algarve, na testy nových vozů. Jezdec Williamsu Nico Rosberg i přesto prohlásil, že má důvod ke spokojenosti.

Důvod je jasný, se svým novým Williamsem FW31 absolvoval již 815 km bez jediné závady. Tato vzdálenost odpovídá třem závodům Grand Prix a Nico ji zvládl během dvou dnů. Svůj nový stroj proháněl na novém okruhu v Portugalsku.

Během úterý bylo po většinou moc mokro na to, abychom získali nějaká důležitá data. Můj druhý den byl ale již na suché trati a byl velmi pozitivní. Odjel jsem nejvíc kilometrů během jednoho dne ve voze F1 za celou svou kariéru. To je velice povzbuzující věc, zvláště když se jedná o zcela nový vůz,“ září štěstím Nico.

„Během testování jsme neměli žádný problém, který by mě donutil zastavit. To je skvělá vizitka práce týmu. Snažíme se hodně testovat, abychom se naučili o voze co nejvíce. Zkoušíme také různá nastavení. Ovšem na to, abych mohl říct, jak jsme na tom ve srovnání s konkurencí je moc brzy,“ říká Rosberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy