Ferrari má za sebou první ostrý test + FOTO

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Včera se kromě slavnostního odhalení nové zbraně italské stáje uskutečnil i první ostrý test na okruhu Mugello, za volant usedl vicemistr loňského ročníku Felipe Massa a přes drobné potíže s předním spoilerem bylo Ferrari s pondělními jízdami spokojeno.

Massa vyjel na dráhu v 10.35 k instalačnímu kolu, které ukončil u svých mechaniků, brzy však vyjel z boxů znovu.

Brazilec se velmi těšil na výsadu, která mu byla dopřána, usednout do nového vozu z obou pilotů jako první. Po skončení testů však přiznal, že to bylo především o tvrdé práci, nikoliv o zábavě.

Podle dostupných informací mělo Ferrari starosti pouze s předním spoilerem, který se při ostrém tempu občas dotýkal země. Ferrari včera poprvé použilo i systém KERS a především práci s ním se tým věnoval.

Úkolem prvního dne bylo zjistit funkčnost všech systémů, výkon KERS byl postupně zvyšován a jezdce doslova nadchl.

Konstrukční oddělení umístilo zařízení o váze kolem 30 kilogramů do přední části motorového prostoru blízko palivové nádrže. Šéfdesignér Nicolas Tombazis odůvodnil umístění tím, že pokud by systém v závodě použitý nebyl, na vyvážení vozu se až tak změna neprojeví a jeho dovážení bude jednodušší.

„Nečekali jsme, že strávíme na dráze sto kol a zajedeme špičkový čas, změn předpisů bylo celá řada, auto je výrazně jiné. Měli jsme nějaké drobné dětské nemoci, byl to první test, ale jsem spokojený s tím, že jsme dokončili sto kilometrů,“ sdělil po skončení práce Felipe Massa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy