Hamilton o tlaku, pneumatikách i KERSu

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton prohlásil, že se už necítí pod takovým tlakem, jako před loňskou sezónou. Důvod? Titul mistra světa v kapse.

Ja však třeba přiznat, že onen titul letos získal za výjimečných okolností a s trochou dávkou štěstí - a v podstatě až v poslední zatáčce posledního závodu v Brazílii. Díky této zkušenosti dle svých slov ví, jak využít tlak ve svůj prospěch:

"Cítím menší tlak. Necítím tlak ze svého okolí. Přichází z venčí, což vám může buď zlomit nebo vám pomoct. Tento tlak je na mě vyvíjen stále, ale už vím, jak se s tím vyrovnat a vím, jak jej učinit svou výhodou."

Příští rok budou monoposty obouvat hladké pneumatiky. Hamilton se jejich nasazení nebojí: "Musíme si dát pozor, aby naše auto nebylo příliš tvrdé k pneumatikám. Myslím, že v tomto si zatím vedeme dobře. Na slickách jsem jezdil již v GP2, takže už trochu vím, jak na ně, budu těžit ze svých zkušeností."

Ohledně KERSu byl zpočátku Lewis trochu na vážkách. Nyní věří, že McLaren udělal pokrok a že bude  v příští sezóně jejich silnou stránkou .

"Dělal jsem si starosti poté, co jsem slyšel, že někteří lidé byli zraněni elektrickými výboji a že s tím byly problémy. Tým však odvedl neuvěřitelnou práci v tom, jak to zvládl. Investovalo se do toho hodně peněz i čas. Myslím, že nám to bude docela dobře fungovat a pomůže nám to k lepším časům."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy