DC nemá co ztratit

David Coulthard bude pod tlakem, ale ne větším, než tomu bylo dosud, myslí si jeho manažer.

Skotův manažer Martin Brundle, bývalý pilot Formule 1 a v současné době televizní komentátor, přiznal pro ITV-F1: „Jestliže se podíváte na jejich roky a kariéru, předpokládáte, že se bude McLaren soustředit na Raikkonena a Montoyu. Dovedu si představit, že bude většina lidí předpokládat, že z kola ven musí jít David, ale počkejme co se stane. V F1 se věci mění rychle.“

Brundle se vrátil k překvapivému oznámení stáje McLaren, které potvrdilo, že Juan Pablo Montoya zamíří do týmu z Wokingu po skončení sezony 2004. Oznámení nebylo právě dobrou zprávou pro jeho svěřence Davida Coultharda. Připustil, že rok 2003 nebyl právě jeho nejlepším, ale je přesvědčen, že David bude v příštím roce pracovat velice tvrdě a odpoví na podpis McLarenu s Montoyou hvězdným výkonem.

„Nemá co ztratit, bude to rovný boj a do začátku roku 2005 zbývá mnoho závodů,“ pokračuje Brundle, který také připomněl, že McLaren Mercedes ještě jezdeckou sestavu pro rok 2005 neoznámil.

A proč zveřejnil McLaren dohodu minimálně půl roku před standardním termínem? Dle Brundla je to lehce pochopitelné. McLaren má pro letošní rok velké ambice a k jejich úspěšnému splnění potřebuje klid pro práci. „V McLarenu bude klid a mají k dispozici tři piloty světové třídy,“ dodal Brit.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy