Lehké problémy McLarenu s KERS

de la Rosa, Pedro | foto: McLaren

Dnes skončily testy ve Španělsku. McLaren jich využil k prvnímu nasazení nového předního přítlačného křídla podle pravidel pro příští sezónu. Stáj McLaren Mercedes tak dnes jezdila se dvěma rozdílnými vozy.

Bez sebemenších problémů kroužil po trati Heikki Kovalainen. McLaren se zaměřil během testu na hladké pneumatiky a poprvé také vyjel s novu přídí pro sezónu 2009. Pedro de la Rosa během testů kroužil s druhým vozem, který nesl název MP4-23K. Tento vůz je vybaven systémem KERS.

Španěl se dnes ovšem moc nesvezl, protože musel po 47 kolech zpět do boxů. Údajně měl: „Menší problémy se systémem KERS.“ Jak bylo napsáno v oficiální zprávě týmu. Kovalainen dosáhl nejlepšího času 1:18.049s a byl třetí. De la Rosa (1:19.499s) měl více než vteřinový odstup na svého týmového parťkáka.

McLaren se, stejně jako největší letošní rival Ferarri, fanouškům ještě jednou v tomto roce představí. Příští týden se konají poslední letošní testy na novém portugalském okruhu Algarve. Hlavní úkol bude získávání poznatků o systému KERS a poznání nové trati.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy