Odstoupí po vzoru Hondy z F1 další tým?

Test Barcelona | foto: Karel Bařina, F1NEWS.cz

Po šokujícím odchodu Hondy z Formule 1 se šíří obavy, že by v roce 2009 mohl na startovním roštu chybět další tým.

V médiích se objevovaly spekulace, že by mohl odstoupit další japonský tým - Toyota, zvláště po  oznámení o velkém propadu v prodejích automobilů na americkém trhu. Nyní se pozornost upírá k Red Bullu, rakouské společnosti produkující energetické nápoje. Ti vydali znepokojující oznámení, v němž sdělují, že nejsou překvapeni rozhodnutím Hondy.

"Mnoho dalších závodních týmů má podobné myšlenky. Hlavním problémem je to, že opatření pro snižování nákladů musí být zavedena dostatečně rychle, aby bylo zaručeno, že bude pokračovat dostatečný počet týmů," dodávají zástupci rakouské skupiny.

Pokračování Ferrari a McLarenu vypadá jistě, stejně jako Toyota, jež nakonec potvrdila, že F1 neopustí. Objevují se však náznaky toho, že na březnovém startu australské Velké ceny bude chybět ještě jeden tým. Výkonný ředitel Williamsu Adam Parr pro The Times řekl, že také očekává pouze 8 týmů na roštu v Melbourne. V podobném duchu se vyjádřil Gerhard Berger pro německý Der Spiegel, kde řekl, že "otázkou je jen to, kdo bude další?" Na dotaz Press Association, zda by si dokázal představit, že by mohl další tým následovat Hondu, řekl prezident FIA Max Mosley: "Ano."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy