Häkkinen: Lewis ešte bude robiť chyby

Häkkinen - Haug | foto: McLaren

Dvojnásobný šampión Mika Häkkinen vyjadril nadšenie nad schopnosťami Lewisa Hamiltona, ktorý sa v uplynulej sezóne stal prvýkrát majstrom sveta. Podľa sympatického Fína má súčasný pilot McLarenu pred sebou žiarivú budúcnosť.

"Je to skvelý chlapík," uviedol jeden z najväčších obľúbencov Rona Dennisa Häkkinen pre The Times. "Lewis je talentovaný a navyše pôsobí ako skvelá osobnosť. Určite bude výborným vzorom pre deti na celom svete. Nemyslím si, že niekde nájdete lepšieho chlapca ako je on."

Všetci vrátane Hamiltona sme však ľudskými bytosťami, omylnými, učiacimi sa na vlastných chybách. Häkkinen si túto skutočnosť plne uvedomuje.

"Lewis jazdí tak rýchlo, že nie je možné, aby sa nedopustil nejakej chyby. Aj v budúcnosti určite nejaké urobí," myslí si víťaz zo sezón 1998 a 1999. "Je však dobrý a to aj napriek tomu, že je ešte mladý. Prejavil vôľu spolupracovať s tímom niekoľko ďalších rokov, má fantasticky fitness program, takže určite bude mať do budúcnosti dostatok energie, aby zmaximalizoval svoj výkon. Vo Formule 1 súťaží len druhý rok a nachádza sa v prostredí, kde musí neustále súperiť s veľkým tlakom. On s ním ale dokáže bojovať," uzavrel Häkkinen.  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy