Rozhovor s Michaelem Schumacherem

Schumacher, Michael | foto: Karel Bařina, F1NEWS.cz

Sedminásobný šampión Formule 1 včera dorazil do Brazílie k obhajobě svého titulu v motokárovém závodě International Challenge na trati Ingleses Kart Track ve Florianopolis. Při této příležitosti odpověděl novinářům na několik otázek.

Felipe řekl, že si pro něj jako starší bratr, je mezi vámi opravdu tak blízký vztah?
"Ano, spolupracujeme spolu už docela dlouho, díky tomu se z nás stali dobří přátelé. Není to žádné tajemství."

Jak vidí starší bratr Felipeho letošní sezónu?
"O jeho kvalitách jsem nikdy nepochyboval. V roce 2007 neměl štěstí, v tomto roce byl v trochu lepší pozici na to, aby ukázal svůj potenciál. Takže doufám, že mu dáme příští sezónu dobré auto, aby ji vyhrál."

Jsi tady kvůli vítězství či kvůli zábavy?
"Jsme tady kvůli zábavy. A jako závodní pilot chci přirozeně i soutěžit, abych pomohl podpořit tuto oblast poté, co se zde v posledních dnech přihodilo."

Zpět k F1  - jak těžké to bude příští rok s novýmy předpisy?
"Bude to zcela otevřené mistrovství. Nejlepší týmy zůstanou nejlepšími, ale některé další mohou získat výhodu. Je to však otevřené pro všechny."

Bude každý začínat od nuly?
"Každý úplně ne, ale jak už jsem řekl, ti nejlepší nejlepšími zůstanou. Máme ale týmy, které jsou si výkonnostně velmi blízko a nevíme, co se stane během zimy. Myslím, že bychom se mohli dočkat nějakých překvapení."

Luca di Montezemolo řekl, že na konci Velké ceny Brazílie rozbil svůj televizor. Jak jsi prožíval ten závěr ty?
"Televizi jsem rozbít nemohl, protože nebyla moje. Přirozeně že jsem byl velmi vzrušený z toho, co se přihodilo. Věděl jsem ale, že tam je ta možnost, že se to ještě obrátí, protože si byl vědom, že Glock jede na slickách. Naneštěstí se to stalo až během posledních 30 vteřin. Bylo to těžké pro každého z nás, zvláště pro Felipeho. Bylo jasné, že jsme byli hodně silní a dali mu auto, s nímž to mohl dokázat."

Na závěr jenom dodám, že závod bude k vidění v neděli na Eurosportu. První začíná ve 14:15, druhý se jede od 17:00 hod. Žívá časomíra bude dostupná na stránkách cronomap.com.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy