Berger neměl jinou možnost, jen odejít

Berger, Gerhard | foto: GEPA pictures GmbH

Dnes již bývalý spolumajitel stáje Toro Rosso Gerhard Berger prozradil něco více o příčinách jeho odchodu z italské stáje. Hlavní roli sehrály peníze, ostatně jako vždy.

Toro Rosso vzniklo na základech Minardi. Týmu, který obyčejně okupoval zadní pozice bez valných šancí na průnik do předních řad. Po vstupu Red Bull a Gerharda Bergera došlo ke kvalitativnímu skoku a Faenza mohla slavit své debutové vítězství na Monze 2008.

Bohužel, nic netrvá věčně a budoucnost malého týmu je znovu značně nejistá. Rozhodně na něj čekají změny a až čas ukáže, zda k lepšímu nebo horšímu.

O odchodu z týmu začal Berger přemýšlet v okamžiku, kdy zakladatel a většinový majitel Red Bull Mateschitz prohlásil v  médiích, že svůj 50% podíl v Toro Rosso nabídne k prodeji.

„Rád bych v týmu Toro Rosso pokračoval dál, ale nebyl jsem schopen ho financovat sám," uvedl pro rakouské noviny Tiroler Berger.

Bez finanční podpory Red Bull by se totiž vrátili ve Faenze zpět na úroveň Minardi. Místo bojů s konkurencí by bojovali sami se sebou a o udržení se ve startovním poli.

„Podmínky abychom dokázali udělat další krok kupředu už v týmu nebyly. A já se nikdy nesnažil být součástí F1 za každou cenu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy