Barrichello jedná mimo Hondy i s dalším týmem

Barrichello, Rubens | foto: Honda Racing F1

Brazilský pilot Rubens Barrichello byl v aktuálně skončeném ročníku formule 1 a jejím startovním poli nejzkušenějším. Přestože prokázal obrovskou vůli a nakonec zastínil mladšího Buttona, jeho šance na start v roce 2009 nejsou velké.

„Miluji motoristický sport a stále mám energie dost. Jsem v kontaktu se dvěma konkurenceschopnými stájemi, Hondou a Toro Rosso. To mne nadále motivuje,“ uvedl aktuálně Barrichello.

Oba týmy však zaměřily pozornost na mládí, Honda zkouší Sennu a di Grassiho, Toro Rosso zase Buemiho a Sata. Japonec už sice také není nejmladší, ale je z pohledu věku a pravděpodobně i finančního zázemí pro italskou stáj perspektivnější. Na jasné stanovisko čeká i Bourdais, kterého šance na smlouvu se s prodejem akcií Bergera zpět do rukou Red Bull výrazně snížily.

„Připadá mi, jako bych se závody začal teprve včera. Začátky nebyly snadné. Bylo těžké vidět tátu a dědu pracovat na dvě směny, abych měl peníze na závody. Jsem hrdý na moji rodinu, která mi umožnila dělat tenhle krásný a rychlý sport.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy