Vettel: Webber nám bude při testech chybět

Webber, Mark | foto: GEPA pictures GmbH

Sebastien Vettel říká, že Mark Webber bude Red Bullu během zimních testů citelně chybět poté, co jej v Austrálii srazilo auto během sjezdu na kole.

Mark poté podstoupil operaci a místo testování ve formuli se bude zotavovat. Začátek sezóny doma v Austrálii by však stihnout měl. Vettel, který přestoupil do Red Bullu po skončení letošní sezóny, řekl, že se tým bude muset nyní velmi pečlivě soustředit na práci v testech, když nebudou mít k dispozici Webbera, jenž jejich monopostu rozumí a jehož zpětná vazba je pro tým velmi cenná.

"Škoda té události, která se přihodila Markovi. Doufám, že bude brzy v pořádku, zatím jsem neměl možnost s ním mluvit. V testech budeme pokračovat jako obvykle, ale jejisté, že nám chybět. Důležitější ale je, aby byl do příštího roku v pořádku a mohl řídit nový vůz. Budeme muset být velmi soustředění při nadcházejících testech v Jerezu. Nemůžeme si dovolit žádné chyby, čas je drahý."

Vettel si odbyl v Red Bullu při testech úspěšný debut, když byl minulý týden ve dvou ze tří dnů nejrychlejším pilotem na okruhu v Barceloně. Sám ale přiznává, že potřebuje ještě nějaký čas na to, aby se více sžil s novým týmem: "Z předchozích testů u Red Bullu jsem už dobře znal inženýry, teď se máme možnost poznávat ještě lépe. Bude to chtít nějaký čas, než budu všechno dokonale chápat a také hovořit stejným jazykem, postupně k tomu směřuji. Můj závodní inženýr totiž zůstává v Toro Rosso, kde bude pracovat s novými lidmi."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy