Webber dostane dalšího týmového kolegu

Australský pilot za 2 roky v F1 soupeřil už se čtyřmi týmovými kolegy.

Loni u Minardi to byli městem Kuala Lumpur těžce sponzorovaný Malajec Alex Yoong, ztrácející v kvalifikacích na Webbera zhruba tolik co Webber na Michaela Schumachera a jeho náhradník na dva závody, brit Anthony Davidson, nepodávající při malých zkušenostech o moc lepší výkony. Letos jezdil Mark Webber (26) u Jaguaru a marně se mu snažili konkurovat Antonio Pizzonia a ve druhé půli sezóny i Justin Wilson. Zatím však Australan zdaleka přemožitele nenašel, i když je otázkou, jestli to bylo jeho výjimečnými kvalitami nebo spíše malou rychlostí týmových kolegů.

Pro příští rok zůstává Webber u Jaguaru a týmovým kolegou, tedy měřítkem a největším soupeřem, mu bude mladý Rakušan Christian Klien (20). Mark Webber z toho rozhodně není rozhozený: "Byl jsem tu dříve a jsem připraven na cokoliv. Budu se snažit dělat to nejlepší s našimi lidmi a s autem, které dostanu. Za to co se bude dít na druhé straně garáže nemohu ručit."

Jako většina mladých nezkušených pilotů, i Klien potřeboval ke vstupu do F1 dobrého sponzora, kterým se stal Red Bull se svými 15ti mil USD. Mark Webber však popřel, že by to byl jediný důvod, proč Kliena u Jaguaru uvítali a uznává jeho kvality a dosažené úspěchy v nižších soutěžích, především F3. "Pokud jde o mne, byl jsem připraven na jakékoliv rozhodnutí, které mohli učinit," dodává Webber. "Je zatraceně šikovný, to si buďte jisti. Vím, že odvede dobrou práci."

Foto: archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy