Renault: Lépe se seznamujeme se slicky

Renault | foto: Lotus F1 Team

Renault, který se v závěru letošní sezóny nejvíce zlepšil ze všech týmů, si chce udržet tempo i během zimní přestávky. Včera byli v akci v Barceloně s ostatními týmy.

K závodnímu pilotovi Nelsonu Piquetovi se včera opět připojil Holanďan Giedo van der Garde. Nelson jezdil celý den, zatímco Giedo pouze půl dne, čímž si vybral svou odměnu za vítězství ve světové sérii Renault v tomto roce, tak jako kdysi Robert Kubica, Alx Danielsson či Alvaro Parente. Podal dobrý výkon, adaptoval se rychle a poskytl týmu cennou zpětnou vazbu během svých 37 odjetých kol.

Tým pracoval hlavně na sběru dat a vyhodnocování bezdrážkových pneumatik Bridgestone. Jezdili také s nastavení pro rok 2009, aby mohli správně vyvíjet vůz pro příští rok. Nelson zhodnotil včerejší den slovy: "Bylo to podobné jako včera, pořád se učíme pracovat se slicky a hledáme správné nastavení pro příští rok. Dnes bylo trochu chladněji, ale podmínky na trati nebyly špatné. S autem nebyl žáden problém, takže jsme odjeli dostatek kol. Byl to pozitivní druhý den, na kterém budeme stavět i zítra."

Dnes bude v jízdách pokračovat Renault pouze s jedním vozem pilotovaným Nelsonem Piquetem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy