Räikkonen: Hamilton si titul zaslúžil

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Fínsky šampión Kimi Räikkonen prišiel o "jednotku" na svojom monoposte - musel ju prenechať tohtoročnému lídrovi Lewisovi Hamiltonovi. "Iceman" však tvrdí, že pilot McLarenu si majstrovskú korunu zaslúžil.

"Rád by som Lewisovi Hamiltonovi zablahoželal, dokopy nazbieral viac bodov než ktokoľvek iný. Ten, pretekár, ktorý sa dostane do čela poradia, si titul určite zaslúži," uviedol Räikkonen.

Kimi mal v tejto sezóne o čosi menej šťastia, ale ani jeho výkony neboli vždy najoptimálnejšie. V niektorých momentoch zase prezmenu zlyhalo Ferrari.

"Nemá zmysel zamýšľať sa nad tým, čo by bolo keby... Človek sa potom cíti ešte horšie a koniec-koncov veci sa aj tak nezmenia." 

Räikkonen nepociťuje lútosť len z vlastnej prehry, mrzí ho aj sklamanie Felipeho Massu, brazílskeho tímového kolegu, ktorý s ním jazdí vo Ferrari už druhú sezónu.

"Je mi ľúto Felipeho. Minuloročná situácia bola veľmi podobná tej tohtoročnej,  ale s tým rozdielom, že veci sa vyvinuli v náš prospech," pokračuje Fín. "Všetko je to ale už len súčasť minulosti, preto musíme ísť ďalej. V nasledujúcom roku tu budeme opäť, aby sme vyhrávali. Čakajú nás nové pravidlá a množstvo zmien," zakončil Räikkonen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy