Šťastný konec nejnáročnějšího závodu McLarenu

Kovalainen, Heikki | foto: McLaren

McLAREN REVIEW; Stříbrní to dokázali. Jen tak tak. Zlatý Hamilton zvolil snad až příliš konzervativní strategii a Kovalainen toho tradičně moc nepředvedl, přesto jim předvedený výkon stačil k zisku titulu v šampionátu jezdců.

Lewis Hamilton, 5.
Nejdramatičtější závod mého života. Je nemožné to vyjádřit slovy, těžko se mi hledají. Byla to tak dlouhá cesta, ale vždy jsem měl podporu mé rodiny, týmů, našich partnerů a fandů. Po celý rok jsme odváděli fantastickou práci a obětovali tomu hodně, takže jsem velmi vzrušený, že se nám podařilo vyhrát titul, patří všem.

Než začalo ke konci pršet, cítil jsem se v pohodě a soustředil se na to, abych měl čistý závod. Pak začalo pršet a nechtěl jsem riskovat, ale Sebastian mě předjel a bylo mi řečeno, že se musím dostat zpět před něj. Nemohl jsem tomu uvěřit. Pak se mi v poslední zatáčce podařilo předjet Tima - bylo to úžasné. Byl to jeden z nejtěžších závodů v mém životě, jestli vůbec ne ten úplně nejtěžší. Řval jsem do rádia: "Mám to? Mám to?" To bylo po průjezdu cílem a když jsem projížděl zatáčkou číslo jedna, tak mi tým sdělil, že jsem mistrem světa. Byl jsem v extázi.


Heikki Kovalainen, 7.
Nejdůležitější zprávou dneška je, že Lewis to dotáhl do konce. Dělal přesně to, co musel, aby vyhrál mistrovství světa. Každý v týmu si ten titul zaslouží, zvláště po tom, co se zde před rokem odehrálo. Kluci zůstali soustředění celou dobu, takže gratulace všem. Přes zimu budu pracovat ještě více a příští rok snad bude titul mistra světa ve druhé části naší garáže.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy