Zítra budeme dominovat, vítězství nás nemine

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

FERRARI - REVIEW; Osmé kvalifikační vítězství pro Ferrari, pošesté se o to zasloužil Felipe Massa. Tři roky po sobě startuje doma z prvního místa a na zítřek je řádně nabuzený.

Felipe Massa, 1.
Je to fantastické získat na této trati třetí kvalifikační vítězství v řadě a je to neuvěřitelný pocit když vidíte, jak to všichni na tribunách oslavují. Zajel jsem výborně hned při svém prvním výjezdu v poslední části kvalifikace a nemusel si tak dělat starosti při druhém výjezdu, ale člověk nikdy neví, co se může stát: vypadalo by to hloupě, kdybych už nevyjel a někdo by mě překonal.

Vím, že se můžu spolehnout na dobrou strategii pro zítřek. Auto jezdí velmi dobře a já jsem v té nejlepší startovní pozici. Zkusím to vyhrát, to je můj cíl. O zbytek se nestarám, protože to nemůžu ovlivnit ani já, ani tým. Jsem klidný. Hodně se toho ode mne očekává, ale veškerá ta pozornost mi dodává pozitivní energii, kterou budu chtít zítra využít.


Kimi Räikkönen, 2.
Nebyla to úplně dokonalá kvalifikace, ale jsem spokojen s postavením na startu, jež mě staví do dobré pozice pro zítřejší závod. Startovat ze třetí pozice je na této trati lepší než ze druhé. Do závodu si hodně věřím: máme skvělé auto. Nedotáčivost, se kterou jsem se potýkal v poslední části kvalifikace, by zítra neměla být problémem.

Jsme si dobře vědomi toho, co musíme udělat, abychom dosáhli našich cílů. Zkusíme hned na začátku všem ujet a pak si odjet svůj vlastní závod, stejně jako v roce 2007. Pak se uvidí, jak to dopadne. Samozřejmě budeme potřebovat také trochu štěstí. Pneumatiky jsou zde na hraně a bude důležité si je dobře hlídat - z tohoto pohledu jsme na tom dobře.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy