Ecclestone chce rozhodčí jako ve fotbale

Ecclestone, Bernie | foto: BMW Motorsport

Bernie Ecclestone by chtěl v F1 "rozhodčího", jenž by uděloval žluté a červené karty jako ve fotbale.

Po několika kontroverzních penalizacích udělených v této sezóně pilotům F1 by její výkonný šéf rád vylepšil současný systém. "Chtěl bych rozhodčího, který by buď okamžitě udělil penalizaci nebo by jako ve fotbale ukázal žlutou kartu. Za některé vážné přestupky byste dostali červenou, za jiné žlutou. Po několika žlutých kartách byste nemohli startovat v dalším závodě," řekl 77-letý Ecclestone.

Souhlasí s tím, že problém spočívá v příliš často udílených penalizacích. "Musíme být opatrní, abychom netrestali každou chybičku, jinak jezdcí ztratí odvahu k boji."

Pokud by byli opravdu zavedeni rozhodčí, jak by byla zaručena jejich nestrannost? Pokud s tím je dnes problém v případě týmů 3 komisařů, jediný rozhodčí by byl ještě častěji terčem obviňování z důvodu (ať už domnělého či skutečného) stranění některému z týmů. A byl by nasazován na celou sezónu pouze jediný rozhodčí? Pak by mohl celý rok naddržovat jednomu týmu. Pokud by se střídali, jak by byla zajištěna konzistence rozhodnutí, to že budou situace posuzovány na chlup stejně? Každá snaha o zpestření je vítaná, pokud však nápad nebude promyšlen do všech detailů, jedná se o výkřik do tmy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy