Šéfové BMW po včerejšku spokojeni

Theissen, Mario | foto: Aleš Sirný, F1NEWS.cz

Ve včerejší Velké ceně Japonska získal tým BMW Sauber své 11. pódiové umístění v letošní sezóně. Byť se nevedlo příliš Heidfeldovi, šéfové BMW jsou spokojeni.

Robert Kubica dojel druhý po startu ze šesté pozice. Na bedně tak stanul již po sedmé v této sezóně, druhý byl třikrát. Nick Heidfeld startující ze 16. místa si v dramatickém závodě polepšil na 10. místo. V poháru konstruktérů je BMW třetí, pouhých 13 bodů za Ferrari. Mají tak stále teoretickou šanci na zisk obou pohárů.

Šéf BMW Mario Theissen včerejší závod komentoval slovy: "Robert podal opravdu dobrý výkon. V chaotické první zatáčce získal vedení, později v závodě jej musel přenechat Fernandu Alonsovi, ale ubránil jej před Kimi Raikkonenem. Nick předvedl také dobrý výkon, když se posunul z 16. místa na 10., ale na body to už nebylo. Těšíme se na poslední dva vzrušující závody v Číně a Brazílii."

Technický ředitel, Willy Rampf k tomu dodává: "V protikladu ke všem předpovědím jsme viděli zajímavý závod. Robert měl nejlepší start, když se mu podařilo dostat do vedení - měl při tom i dost štěstí. Ve vedení byl až do prvních zastávek v boxech, ale pak už jsme nedokázali držet Alonsovu rychlost. V posledním stintu chytře ubránil svou pozici před útoky Kimiho Raikkonena férovým způsobem a získal tak své zasloušené sedmé pódiové umístění sezóny. Bylo to opravdu famózní. Nick se posunul z 16. na 10. díky jednozastávkové strategii, ale kvůli špatné výchozí pozici více už dosáhnout nemohl."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy