Smíšené pocity u Ferrari

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

FERRARI - REVIEW: Ferrari ve dnešním závodu získalo 8 bodů díky třetímu místu Kimiho Raikkonena a sedmému místu Felipeho Massy, jemuž pomohla k jednomu bodu penalizace Bourdaise po skončení závodu.

Felipe Massa, 7.
Dnes to byl divný závod vzhledem k tomu, co se vše na trati přihodilo. Nakonec sedmá příčka není ale žádnou katastrofou, protože můj největší soupeř nezískal ani bod. Měl jsem dobrý start a předjel jsem Alonsa a Kovalainena. Hamilton pak brzdil příliš pozdě a já jsem se ocitl mezi jedním autem na vnitřní a druhým na vnější straně, jediné co jsem mohl udělat bylo brzdit a zůstat za něma. Nasledující souboj s Hamiltonem byl tvrdý, ale férový, penalizace mi znehodnotila závod. Ve druhé části na tvrdších pneumatikách auto jelo skvěle, což je povzbuzující věc pro další závody.

K incidentu s Bourdaisem toho nemám moc co říci: vjel jsem do zatáčky a on do mě zezadu narazil a roztočil mě. Při souboji s Webberem jsem viděl místo místo na vnitřní straně a tak jsem do toho šel. Přesunul se více na mou stranu což mohlo vypadat hrozivě, ale z kokpitu to tak strašné nebylo. Byl to velice důležitý okamžik a já to musel zkusit. V následujících dvou závodech do toho dáme všechno. Máme obrovský potenciál a musíme udělat vše, abychom jej využili.


Kimi Raikkonen, 3.

I když jsem třetím místem ukončil sérii bídných výsledků, jsem po dnešku docela zklamaný, měli jsme na to vyhrát. Start mi vyšel, ale v první zatáčce byli oba McLareni dlouzí na brzdy a znemožnili mi zatočit a přinutili mě tak vyjet z trati. Dost jsem tím ztratil a ocitnul jsem se uprostřed shluku aut. Auto navíc nebylo úplně v pořádku po ráně od jednoho z McLarenů - řízení bylo trochu lehčí a bylo tam ještě něco. Dělal jsem, co jsem mohl, ale nebyl jsem tak rychlý jak jsou doufal, zvláště ve druhém stintu.

Před druhou zastávkou jsem se přiblížil Kubicovi, ale nebyl jsem schopen ho předjet v boxech, protože v kole, kdy jsem zajížděl k mechanikům se mi tam připletl o kolo zpět jedoucí Rosberg. Pak jsem několikrát zkusil zaútočit na Roberta, ale dobře bránil svou pozici. V jedné chvíli jsem byl už těsně před ním v zatáčce číslo 3, ale byl jsem na vnějšku a on mi nenechal žádné místo, takže jsem vyjel z trati. Poté se mi začaly drolit pneumatiky a už jsem ho nebyl schopen znovu dohonit. Každopádně jsem rád, že jsem pro tým vyjel důležité body.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy