Bridgestone: Přilnavost se zlepší

Kovalainen, Heikki | foto: McLaren

V pátečních trénincích jezdcí používali měkkou a střední směs. Jezdci si stěžovali na velice nízkou přilnavost. Ta se ale podle šéfa Bridgestonu Hirohide Hamashimy o víkendu zlepší.

Hamashima doslova řekl: "Dnes jsme viděli zelený okruh a zelené proužky na našich pneumatikách. Zpočátku bylo obtížné dosáhnout na trati přilnavost, ale očekáváme, že se to o víkendu zlepší. Výkonnost střední směsi byla velmi konzistentní a data, jež jsme dnes získali, ukazují, že budou dobré pro závod."

"Měkká směs má poskytuje časovou výhodu během prvních několika kol. Timo Glock na ní dnes zajel velmi dobrý čas, takže očekáváme, že bude upřednostněna v kvalifikaci. Míra opotřebení je vyšší na zadních pneumatikách. Jak jsem očekávali, dlouhá levotočivá zatáčka 100R je klíčová z hlediska managementu pneumatik a nastavení, bude tudíž zajímavé sledovat, jak se s touto zatáčkou týmy o víkendu vyrovnají."

Ještě doplním, že Bridgestone tento víkend poprvé představil zelené proužky na pneumatikách, aby tak vyjádřil svou podporu ekologické kampani FIA zaměřené na výrobu "zelených" aut, čímž chtějí přimět řidiče, aby smýšleli "zeleně" při řízení automobilů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy