Button si starosti o místo nedělá

Button, Jenson | foto: Honda Racing F1

Jenson Button se nechal slyšet, že si nedělá příliš těžkou hlavu z toho, že ho Honda zatím nepotvrdila jako svého pilota pro rok 2009.

Honda je jedním z mála týmů, které ještě neohlásili své jezdecké složení pro příští rok a otevřeně nahání Fernanda Alonsa jako potenciální náhradu za Rubense Barrichella.

Jenson Button dnes potvrdil, že nemá na příští rok nic podepsáno, ale že si s tím nedělá starosti. "Nic nehoníme, jsme v pohodě," řekl na tiskové konferenci. I přes velké problémy Hondy v letošní sezóně by s Hondou rád zůstal.

Plně důvěřuje schopnostem Rosse Brawna a přípravám na nové technické regule, jež příští rok vstoupí v platnost. "Příští rok dojde k mnoha změnám, což vzbuzuje velká očekávání," říká Button. "Ross je velmi sběhlý v nových předpisech a těším se na ně -  na jízdu s hladkými pneumatikami, novou specifikaci aerodynamiky a zvláště na KERS. Se spoustou věcí si můžeme pohrát a spousta se jich vyvíjí pro nás dobře."

I když Button důvěřuje v mnohem lepší formu Hondy příští rok, připouští, že hodně záleží také na pokroku u jiných týmů a na tom, zda se dokáží ještě více zlepšit. "Příští rok vidím velmi dobře a doufám, že u Hondy zůstanu a postavíme konkurenceschopné auto. Jsem si jist, že tým odvede skvělou práci při stavbě nového vozu. Je to to ale i o tom, jak si povedou ostatní - takže nezbývá než počkat a uvidíme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy