Williams už možno nezaboduje

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

V Singapúre sa stajňa Williams ukázala vo výbornom svetle. Nico Rosberg nadviazal druhým miestom na fantastické pódium ešte z úvodu sezóny a obohatil bodové konto tvrdo bojujúceho tímu o senzačných 8 bodov. Čo však so zvyšnými grand prix tohtoročnej sezóny?

Rosberg naznačil už predtým, že Singapúr bude zrejme poslednou reálnou šancou na zisk bodov. 5 kilometrov dlhá trať je podobne ako ostatné mestské komunikácie špecifická a práve to hrá do karát súčasnej špecifikácii FW30. V nasledujúcich pretekov vo Fuji sa naskytne asi iná situácia a Williams opäť spadne do priemeru. Nico si to prirodzene neželá, ale množstvo technických pasáži japonského okruhu zrejme tohtoročnému modelu vyhovovať nebude.

"Nemyslím si, že Fuji bude pre nás dobrou traťou," vyjadril obavy 24-ročný pilot Williamsu. "Singapúr bol jedným z mála okruhov, kde sme sa mohli predviesť, čo sa aj stalo. Vo Fuji sa naša sila neukáže."

Rosberg však dodal, že celkom iná situácia môže nastať v daždi. Na vlhkej vozovke je FW30 lepší a dokáže sa presadiť aj na pôvodne nevyhovujúcom okruhu.

"Keď prší, voz sa zdá byť silnejší. Ak by bolo mokro, nejakú šancu by sme mali," myslí si syn majstra sveta zo sezóny 1982. "Každopádne, určite sa pokúsime odviesť maximum, veľmi potrebujeme dobré výsledky, aby sme mohli solídne zakončiť sezónu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy