Domenicali: Tři závody, tři vítězství

Domenicali, Stefano | foto: Scuderia Ferrari

Šéf stáje Ferrari nasadil svým pilotům opravdu vysokou laťku. Aby italský tým obhájil pohár jezdců a konstruktérů, nesmí už ve zbývajících závodech zaváhat a odcházet pouze s trofejí pro vítěze.

Stefano Domenicali včetně prezidenta Ferrari a celé stáje byl z výsledku GP Singapuru značně rozčarován. Na konci sezóny si Ferrari nemůže dovolit nezískat v závodě ani jeden bod. „Cíl je jasný. Zbývají tři závody do konce a my musíme v každém získat double (první a druhé místo v cíli),“ uvedl Domenicali.

Že to nebude v nabité konkurenci jednoduché si je Domenicali vědom. „Máme potenciál, ale nebude to jednoduché. Nicméně nesmíme zapomínat, že v posledních letech jsme se vždy nacházeli v těžké situaci a někdy se nám podařilo vyhrát. Občas samozřejmě i prohrát, ale motivace je pořád stejná.“

Vzestup, vrchol, pád a opět vzestup. Možná tak by se dala charakterizovat současná forma Ferrari, ovšem pokud v Japonsku a následujících grand prix uspěje. V opačném případě by měla výkonnostní křivka letošní sezóny sestupnou tendenci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy