Honda těsně za body

Honda | foto: Honda Racing F1

HONDA - REVIEW; Po solidní kvalifikaci se Jensonu Buttonovi celkem dařilo i v závodě, bohužel pro něj, dokázal se probojovat jen na nevděčnou devátou pozici. Rubens Barrichello závod nedokončil, zradil ho motor.

Jenson Button, 9.
Tohle byl jeden ze závodů, ve kterém mohlo štěstí a výjezd safety-car hrát rozhodující roli. Bohužel, nám však štěstí nepřálo a fáze safety-car narušila naši dvouzastávkovou strategii. Navíc jsem prostě nebyl konkurenceschopný a dost rychlý. Nedostatkem balansu jsem trpěl většinu závodu. Dojet na devátém místě je vždy frustrující, protože jste body minuli jen těsně.

Rubens Barrichello, DNF
Když startujete do závodu z 18. místa, vždy se spoléháte na nějakou událost, která vás dostane na vyšší příčky. Ta dnes přišla ve 14. kole, kdy mě můj inženýr povolal do boxů hned po nehodě Nelsona Piqueta. Dojel jsem do boxů právě v čase výjezdu safety-car a byl bychom se zařadil na silnou pozici, bohužel můj motor nevydržel. Měl jsem natankováno dost paliva a moje pozice byla skvělá, protože jsem měl výkon a dokázal jsem se udržet jezdců přede mnou. Takže jsme na konci závodu mohli dosáhnout dobrého výsledku. Tuto možnost jsme nevyužili a samozřejmě je mi to moc líto.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy