Nico propásl šanci

Nakajima, Kazuki | foto: Williams F1 Team

WILLIAMS - REVIEW; Německý jezdec dnes nevyužil skvělé startovní pozice a během celého závodu se jen propadal dozadu. Nakonec se zastavil na mizerné 14. příčce. Kazuki Nakajima startoval z boxů, nakonec však dojel dvě místa před ním.

Kazuki Nakajima, 12.
Byl to složitý závod, museli jsme se několikrát rozhodnout na poslední chvíli. Start z pit-lane byl skvělý nápad, protože jsme bez potrestání mohli udělat několik změn v aerodynamice. Na začátku závodu byla mizerná viditelnost, navíc jsem měl problémy při brždění, takže můj výkon byl zpočátku dost chabý. Pak jsem ale právě včas zajel do boxů pro standardní mokré pneumatiky a od toho momentu jsem jel jenom rychleji.

Nico Rosberg, 14.

Náš dnešní výkon byl skutečným zklamáním, protože jsme startovali ze skvělé pozice a měli jsem dobrou strategii, znovu jsem však skončil ve druhé části startovního pole. V prvním stintu jsem chtěl uhájit svou pozici a držet výkon na úrovni. Bohužel jsem trpěl drolením pneumatik a na jezdce vpředu jsem pořád ztrácel. Nejpodstatnější ale dnes bylo rozhodnutí o pneumatikách během mé zastávky, to zničilo jakoukoli šanci na zisk bodů. Každý zůstával na pneumatikách do extrémního deště, my jsme se domnívali, že uděláme to samé a riskovat tak budeme jen minimálně. Každopádně se to ukázalo jako špatná volba.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy