Kovalainen komentuje svoji penalizaci

Kovalainen, Heikki | foto: McLaren

Heikki Kovalainen nezažil v Belgii zrovna povedený víkend. Ze třetího místa na startu nevytěžil ani jeden bod, navíc se hned v první zatáčce dostal do problémů, potom kolidoval z Markem Webberem za což si vysloužil penalizaci.

V první zatáčce po startu ho vytlačil Nick Heidfeld a finský závodník vypadl rovnou z první desítky. Kovalainen se snažil získat půdu pod nohama a bojoval o své ztracené pozice. Jenže při pokusu o předjetí Marka Webbera nezvládl situaci a v šikaně Bus Stop Australana otočil. Tím dal podnět komisařům, aby si jeho manévr prostudovali a posléze mu udělali penalizaci průjezd boxy.

Kovalainen je přesvědčen, že Webber ho neviděl a proto došlo ke kontaktu. Podle něj se odehrála klasická závodní kolize. „Věděl jsem, že mám vůz, se kterým mohu získat ztracené pozice. Pokračoval jsem v předjíždění až jsem dorazil k Webberovi,“ komentoval svůj nedělní závod Kovalainen.

„Byl jsem rychlejší než on, ale asi si neuvědomil, že se ho vnitřkem snažím předjet a kolidovali jsme. Roztočil jsem ho. To jsou závody. Byl to závodní incident, ale já dostal penalizaci a to mě odsunulo dozadu.“


Kovalainen je tak celkově třetím pilotem, který byl v Belgii penalizován.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy