Honda čeká na Alonsa, ale asi se nedočká

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Ross Brawn přiznal, že čeká na rozhodnutí Fernanda Alonsa a teprve potom bude přemýšlet o jezdeckém sloužení na rok 2009. Jenže Alonso mu to nedělá vůbec jednoduché.

Alonso na konci letošní sezóny pravděpodobně Renault opustí. Nespokojenost s výkonem francouzské stáje ho vnitru duše mučí a raději se chce poohlédnout po lepší nabídce. Tu mu na stůl dala Honda, respektive lepší finanční obnos. Konkurenceschopnost Hondy je mizerná, ale Brawn věří, že s Alonsem za volantem by se situace změnila.

To je opravdu velmi optimistický názor, neboť pokud se podíváme na Alonsovu kariéru, fakta mluví jasně. V Renaultu udělal díru do světa a odešel vstříc novým zkušenostem. To mu nikdo neměl za zlé, ba právě naopak. Jenže v McLarenu tvrdě narazil a namísto týmové jedničky měl s Hamiltonem (ne)rovné podmínky. Než aby se snažil bojovat za změnu, odešel. Nyní je ve stejné situaci, ovšem tentokrát nebojuje s týmovým kolegou, ale monopostem.

Ale Ross Brawn nadále vidí s dvojnásobným šampiónem budoucnost. „Z mého pohledu je v současné době nejlepším jezdcem Formule 1. Čekáme a doufáme, že se rozhodne pro nás.“

„Důvod, proč si myslím, že je Alonso nejlepší, je vyváženost zkušeností a schopností,“
pokračoval Brawn. „Máme tady Lewise, Kimiho a Fernanda. Felipe je těsně za nimi. Lewis je velmi rychlý a skvělý kluk, ale nemá zkušenosti. Kimi nemá reputaci vývojového jezdce, i když je hodně rychlý. Fernando pro mne splňuje všechny atributy.“

Bohužel, Honda to nebude mít lehké. V zákulisí Formule 1 se mluví o podepsání předběžné smlouvy s BMW, kde by Alonso nahradil Heidfelda. Rozum to dává, dvojnásobný šampión je nepochybně rychlejší, než smolný Heidfeld a už několik měsíců se o této změně spekuluje.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy