Obtížný závod pro Hondu

Button, Jenson | foto: Honda Racing F1

HONDA – REVIEW; Jenson Button byl jediným jezdcem Hondy, který dokončil dnešní závod. Jeho stájový kolega Rubens Barrichello musel těsně před polovinou závod ukončit kvůli problémům s převodovkou.


Jenson Button, 15.

Tento víkend byl pro nás velmi těžký. Očekávali jsme, že naše auto bude mít lepší výkon, ale to se bohužel nepotvrdilo. Ze 17. místa na startu jsem neodstartoval vůbec dobře.  Dostal jsem se do hustého provozu a ztratil jsem příliš mnoho času. V první části závodu byl vůz těžce ovladatelný. Měl velmi malou stabilitu a žádnou přilnavost. To se nám po zastávce v boxech podařilo zlepšit, ale vyskytl se další problém. Tlak v zadních pneumatikách byl příliš malý a ovladatelnost auto byla velmi špatná.

Rubens Barrichello, DNF
Závod se pro mě začal vyvíjet celkem slibně. Chvíli poté, co jsem předjel Trulliho, jsem ale ztratil šestý převodový stupeň. Snažil jsem se dál, ale pokud vám nefunguje šestý převodový stupeň a chcete zařadit sedmý, tak je to velmi složité. Pro motor tato situace byla velmi náročná a vzhledem k tomu, že to byl můj první, tak tým rozhodl, že bude lepší ze závodu odstoupit. Také jsme nedokázali mít optimální teplotu v pneumatikách. Tento závodní víkend je pro nás velkým zklamáním.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy