Rosberg: Chcem lepšie auto!

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Tohtoročné výsledky Nica Rosberga sú viac než nepresvedčivé, okrem pódia v Austrálii Nemec nič výraznejšie nedosiahol. Jeho konto zdobí len 9 majstrovských bodov a až pričasto sa pohybuje v blízkosti svojho menej skúseného a pomerne podceňovaného tímového kolegu. Rosberg vie, v čom je problém.

Stajňa Williams jednoducho postráda dostatočne silné auto! Bez rýchleho stroja je i ten najväčší majster volantu stratený. Ani dvojnásobný šampión Fernando Alonso, nedokáže víťaziť, pretože kvality monopostu R28 mu to neumožňujú.

Rosberg však nestráca nádej a dúfa, že budúca sezóna bude lepšia.

"V týchto chvíľach je to pomerne náročné, ale vo Williamse budem pretekať i o rok," uviedol 23-ročný talent pre nemecké periodikum Bild.

Vo Valencii sa Nicovi konečne podarilo skórovať, ale cesta čakania bola naozaj dlhá. Výkony súčasného modelu sú až príliš nevyrovnané, FW30 jednoducho nedokáže konkurovať na každom type pretekárskeho okruhu.

"Som extrémne ambiciózny a 13.-te alebo 15. miesta ma nezaujímajú. Žiaľ, tento rok mi tím poskytol dobré auto len na tri mestské podujatia. Na jednom z nich som napokon skončil na pódiu," dodal Rosberg, mysliac na úvodnú Austráliu.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy