Další obavy nad závodem v Singapuru

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Sdružení jezdců GPDA v čele s Jarnem Trullim vytáhlo na noční závod v Singapuru další pochybnosti, které piloty trápí.

Po dlouhém čekaní na velkou premiéru se už za měsíc fanoušci konečně dočkají. Jenže velká noční neznámá bude otazníkem už do samotného víkendu. Nějaké úvodní testy nejsou vůbec v plánu a jezdci se na okruh vrhnou po hlavě.

Ani oficiální časový harmonogram nebyl definitivně uzavřen. Jisté je pouze to, že na osvojení si jízdy pod rouškou tmy budou mít piloti pouze krátkou dobu během pátečního tréninku.

„V současné chvíli ještě vůbec nevíme, jak bude vypadat program,“ uvedl věrný stoupenec GPDA Jarno Trulli.

Všechny samozřejmě nejvíce trápí dostatečné osvětlení okruhu a případná možnost deště, která by mohla celou situaci značně zkomplikovat. „Jsme trochu nervózní. Přijedeme tam bez jakéhokoliv testování, nebudeme mít žádnou představu o okruhu. Noční závod se bude odehrávat v období deště. Z pohledu bezpečnosti je tatu skutečnost velmi nepříznivá. Rozhodně se nám to nelíbí,“ pokračoval Trulli.

I když na začátku roku absolvoval šampionát MotoGP testování a následně noční závod v Qataru, pro F1 není tento fakt nijak zásadní. „Závodit na motocyklu je zcela jiné, než řídit monopost. A my nebudeme závodit na okruhu, ale v ulicích města. Oni měli únikové zóny, my budeme mít zdi.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy