Force India zavírá složku 2008 a otevírá 2009

Fisichella, Giancarlo | foto: Sahara Force India

Formule 1 vstupuje do své závěrečné fáze. Spousta týmů už zaměřuje pozornost na nový model, k nim se přidává i Force India.

Mladičká stáj představila novou převodovku, která pohltila ve vývoji hodně času. Nyní se může tým soustředit na monopost pro rok 2009. Přesto šéf Vijay Mallya doufá v nějaký nadějný výsledek, jenž by ještě letos mohl Fisichella nebo Sutil dovézt.

„Bezprodlevová převodovka je naše poslední novinka v roce 2008, teď soustředíme veškeré síly na rok 2009,“ uvedl Mallya. „Přesto se nám může naskytnout příležitost a té se musíme chopit,“ mluvil Mallya o letošní sezóně. „Force India dokázala, že je v závodech konkurenceschopná, při vhodných podmínkách máme šanci získat nějaké body. Na městské trati se nám dařilo, další dva závody pro nás mohou být příležitostí.“

„Ačkoliv je rok 2009 velkou šancí, pořád je nutné soustředit se na letošek,“ nezahazoval Mallya vyhlídky. Na Force India je pokrok opravdu znatelný, rozdíl mezi Ferrari nebo McLarenem je většinou kolem dvou vteřin, což je ve srovnání s předchozími majiteli stáje velký pokrok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy