Ferrari bude mít nejlepší simulátor na světě

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari najalo americkou společnost, aby jí vytvořilo nejvěrohodnější simulátor Formule 1. Doposud se tímto privilegiem honosí McLaren, ale ne na dlouho.

McLaren disponuje v současné době naprosto dokonalým testovacím simulátorem, který využívá při vývoji monopostu. Ale Ferrari obdrží ještě lepší software. Newyorská společnost Moog pracuje na simulátoru nové generace, který po vyhotovení najde svůj domov v Maranellu.

Společnost Moog už dělala zakázky v oblasti letectví, kosmu, národní obrany, spolupracovala na tvorbě letadel, kosmických lodí, válečných zbraní a řízených střel. Nyní se zaměří na více mírovou zakázku.

„Dynamický závodní simulátor je novým krokem ve vývoji virtuálních testů, dá jezdcům opravdoví pocit z jízdy a věrohodnou zpětnou vazbu na jejich reakce,“
řekl šéf Ferrari pro výkonnost vozů Marco Fainello.

Simulátory jsou poslední dobou ve Formuli 1 velmi oblíbené. Ferrari přiznalo, že v zájmu poznání okruhu ve Valencii využilo zdrojů svého partnera Fiatu.

Ovšem Kimi Räikkönen takové nadšení nesdílí, naopak nový simulátor ho nechává jako obvykle chladným. „Upřímně, takové věci nemám rád. Já se profil dráhy naučil vždy velmi rychle,“ uvedl obhájce titulu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy