Bourdais: Krůček po krůčku

Bourdais, Sebastian | foto: GEPA pictures GmbH

Sebastien Bourdais na týmového kolegu nestačí, ale podle svých slov výkonnostní rozdíl stahuje a každým krokem se blíží rychlosti Sebastiana Vettela.

Čtyřnásobný šampión Champ Car doposud získal dva body a to pouze při úvodní grand prix sezóny v Austrálii. Od té doby se mu první osmička vyhýbá a od Monaka ho zcela zastiňuje Vettel.

Bourdais přiznal, že nový model, který byl nasazen právě v Monaku, mu příliš nevyhovuje a spíše se trápí. „Každý má svůj jezdecký styl. Můj zapadá do skupiny, kde mi vyhovuje nedotáčivost v rychlých zatáčkách a přetáčivost v pomalých,“ řekl Bourdais.

Pro Francouze je nezbytné se přizpůsobit a učit podmínkám, které v týmu mám. To mu zatím alespoň trochu vychází. „Našel jsem pár maličkostí, jež mi pomůžou lépe pochopit vůz. I přesto, že pořád nejsem příliš spokojen. Naštěstí se to lepší, krůček po krůčku.“

„Někdy lituji čas, který jsem strávil nad hledáním velkých nápadů, jak přizpůsobit vůz mému stylu. Teď se soustředím na malé detaily a zdá se, že se mi to vyplácí,“ dokončil Bourdais.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy