Horká novinka není dobrou zprávou pro DC

Martin Brundle připustil, že přestup Montoyi k McLarenu není pro jeho svěřence nejlepší zprávou.

Včerejší oficiální prohlášení stáje McLaren Mercedes o angažování Juana Pabla Montoyi do závodní sestavy stáje od roku 2005 znamená, že dojde v týmu ke změně na postech závodních jezdců.

Vzhledem k tomu, že Kimi Raikkonen má dlouhodobý kontrakt a navíc byl v letošní sezoně výrazně lepší, jak David Coulthard, je velmi pravděpodobné, že místo pro Kolumbijce bude muset uvolnit právě Skot.

„Pro Davida to není nejlepší zpráva, ale sezona 2005 je daleko a hodně věcí se může do té doby ještě změnit,“ připustil Martin Brundle pro webovou stránku BBC Sport. „Máme s McLarenem kontrakt a David se soustředí na sezonu 2004,“ dodal manažer skotského pilota.

Vzhledem k letošním výkonům, především kvalifikačním, se nedá příliš očekávat, že by o Coultharda projevil zájem některý z Top týmů. Pokud bude chtít Coulthard setrvat ve Formuli 1, bude se muset pokusit prosadit do některého silného týmu středu startovního pole. V úvahu by mohly přicházet stáje Toyota nebo Jaguar.

Nový systém kvalifikace, která se pojede v příštím roce na dvě letmá kola, by mohl Davidovi prospět, neboť jeho největším problémem v letošní sezoně při jediném letmém kole byl kompromis mezi jistotou a rychlostí. V samotných závodech podával velmi dobré výkony, ale ze zadních pozic se závody vyhrávají jen obtížně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy