Nick Heidfeld: Nejsem tak hrozný

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Před více než měsícem se říkalo, že Nick Heidfeld závodí za záchranu své kariéry, neboť čím dál častěji ho zastiňoval týmový kolega Robert Kubica.

Německý pilot na něj v kvalifikacích nestačil, podobný scénář probíhal i v závodech. Navíc se vynořily spekulace, že BMW má zájem o Fernanda Alonsa, což Heidfeldovi vůbec nepomohlo.

Naštěstí se alespoň v posledních dvou závodech pozice obrátila. V Británii byl Kubica tím slabším. Heidfeld ho porazil v kvalifikaci a v závodě dojel druhý. V Německu sice do první desítky nepostoupil, ale v závodě Kubicu opět deklasoval.

„Nemohu mluvit o smluvním vztahu. Ale pokud mě někdo měl rád, tak měl asi až do teď problémy. Nyní ztrácím na vedoucího závodníka sedmnáct bodů a jsem pouhých sedm bodů za Robertem, jenž byl pasován na nejlepšího jezdce letošního roku. To tedy není tak špatné,“ řekl Heidfeld.

„V kvalifikaci jsem dělával chyby, ale poslední dva závody se do toho nepočítají. Byl jsem prostě pomalý a nevím proč,“ pokračoval. Nicméně nyní se situace pravděpodobně obrací a Heidfeld našel ztracenou rychlost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy