Vettel by dal za nejrychlejší vůz cokoliv

Vettel, Sebastian | foto: GEPA pictures GmbH

Jediné, na čem mu záleží, je dostat do rukou konkurenceschopné auto, se kterým by mohl vyhrávat závody. Slušný výdělek je až na druhém místě, důležité jsou prvenství.

Vettel na sebe upozornil vynikajícím debutem u BMW, poté se přesunul do Toro Rosso, jehož barvy hájí dodnes. Přestože zatím odjel pouhých 17 závodů, je pasován na budoucí hvězdu Formule 1.

Jednadvacetiletý Vettel na konci roku Toro Rosso opustí a vydá se směrem k Red Bullu, kde vystřídá Davida Coultharda. Vettel přestup vítá, ovšem na druhou stranu dodává, že by rád vítězný monopost.

„Jsem ze sebe šťastný, ale jsem hladový. Chci dosáhnout více. Současná situace mě uspokojuje, ale mým cílem je sedět v konkurenceschopném autě a bojovat o vítězství. To je prioritou,“ řekl Vettel.

„Kdybych si měl vybrat mezi vyděláváním hodně peněž a závoděním v průměrném voze, nebo spát ve stanu, čistit si zuby s vodou v láhvi a mít nejlepší auto, rozhodně bych si vybral tu druhou možnost.“


Zdali si Sebastian Vettel zaslouží být pasován na budoucnost F1 se uvidí příští rok. Zatím nebylo nic potvrzeno, ale jeho přestup do Red Bullu za Markem Webber je jasnou záležitostí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy