Kimi dostane nový motor - penalizace nebude

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Po problémech při francouzské grand prix, kdy se Raikkonen musel vypořádat s nečekanými potížemi výfukového systému jeho Ferrari, dostane v blížícím se závodě nový motor.

Zlomený výfuk stál Raikkonena vítězství, navíc způsobil lehké poškození vozu a především motoru. Aby se Ferrari vyhnulo případným problémům v Silverstone, je připraveno vyměnit motor za nový.

Navíc finskému pilotovi nebude hrozit penalizace deseti míst na startovním roštu. V letošním roce vstoupilo v platnost nové pravidlo, které dovoluje jednu beztrestnou výměnu motoru.

Ferrari hraje na jistotu a nechce riskovat případné odstoupení. V průběhu sezóny z důvodu technických problémů už přišlo o několik bodů. „Když se podíváme na čísla, můžeme být z toho co jsme dokázali spokojeni, ale nesmíme zapomenout, že snadné to nebylo,“ řekl šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali. „Uniklo nám několik bodů kvůli nespolehlivosti nebo chybám. Naše situace v šampionátu mohla být mnohem lepší.“

„Během každého víkend, když je náš výkon mnohem lepší, než u konkurence, neriskujeme potíže nějakým defektem nebo malým detailem. Díky štěstěně jsme byli schopni dovézt Kimiho do cíle francouzské grand prix. Ale to nás varovalo, že musíme být pozorní,“
pokračoval Domenicali.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy