Toro Rosso by jezdecké složení neměnilo

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Stáj Toro Rosso vždy sázela na mladou krev, ačkoliv v předešlém roce se jí to nevyplatilo. Statistiky mluví za vše. Scott Speed ani Vitantonio Liuzzi v letošní sezóně angažmá nenašli.

Nyní hájí barvy týmu Sebastian Vettel a Sebastien Bourdais. Přestože výsledky nejsou nijak okouzlující, spolumajitel stáje Franz Tost na nadějnou dvojici tlak nevyvíjí a za první polovinu sezóny je chválí.

Přestup Vetella do Red Bullu je už prakticky narýsovaný, Toro Rosso se pouze obává, aby německý talent neutekl dříve, než skončí sezóna.

„Vettel po velmi krátké době v motosportu skočil rovnou do Formule 1. V současné době, kdy je výkonnost jezdců maximálně vyrovnaná, prostě nemůžete vstoupit do této kategorie a každému ukazovat jak se to dělá,“ řekl Tost. „Mladý jezdec potřebuje pochopit F1, není to jen o řízení vozu, potřebuje pochopit celé prostředí, inženýrství, marketing, tisk a všechny tyto elementy spojit dohromady a udělat si kompletní obrázek o tom, jak to zde chodí.“

Tost tvrdí, že na tuto úroveň se dostali už oba, jak Vettel, tak i Bourdais. Právě díky těmto skutečnostem je s oběma jezdci velmi spokojený. „Vettel odvádí velmi dobrou práci, učí se projíždět zatáčky a je čím dál lepší. Bourdais měl fantastický start v Melbourne a následně několik dobrých závodů. Taktéž se zlepšuje,“ ukončil spolumajitel Toro Rosso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy