Coulthard varuje Hamiltona

Coulthard, David | foto: GEPA pictures GmbH

V současné době prožívá Lewis Hamilton jedno z nejtěžších období ve formuli 1. Hamilton z posledních dvou závodů nezískal ani bod a navíc si proti sobě popudil média. Stalo se tak kvůli tomu, že po nevydařené Velké ceně Francie odmítl komunikovat s médii.

Coulthard se ho proto snaží varovat, ať nečeká, že to bude mít v budoucnu jednodušší. Sám ze svých mnohaletých zkušeností moc dobře ví, že pilot, který se chce udržet mezi elitou formule 1, je vystaven obrovskému tlaku.

„Pro Lewise to v současnosti musí být velmi náročné. Jste-li prvním pilotem F1 černé pleti a téměř vyhrajete šampionát, tak je to pro vás daleko těžší. Pokud ale všemu odolá, tak ho to do budoucna ještě více posílí.“

Hamilton by si podle Coultharda měl také ujasnit, jakým směrem se bude jeho život dále vyvíjet. Pokud by se Lewis chtěl stát sportovní hvězdou se vším všudy – jak je tomu například u Davida Beckhama, tak musí počítat s tím, že si pomalu ani neoddechne a nemusel by to zvládnout.

„Pokud se ale podíváme na Miku Häkkinena nebo Kimiho Räikkönena, tak zjišťujeme,že ti si vybrali směr takový, že své soukromí si snaží co nejvíce hlídat. Na závodění pak mají více času a nemusí se rozptylovat médii více, než je potřeba. A jak je vidět, tak se jim to vyplácelo či stále vyplácí,“ dodal Coulthard.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy