Force India platí za minulosť

Force India | foto: Sahara Force India

Stajňa Vijaya Mallyu od úvodu sezóny nezaznamenala žiaden výraznejší posun. Stále okupuje záverečné pozície a na prienik do druhej časti kvalifikácie ešte len čaká. Dvojica pilotov v zložení Fisichella - Sutil je síce dobrá, lenže so slabším materiálom toho veľa nezmôže.

Súčasné VJM01 v podstate môžeme označiť len za akýsi update minuloročného Spykera. Až v nasledujúcich pretekoch v Silverstone tím plánuje nastúpiť s výraznými vylepšeniami vo viacerých oblastiach. Tie sa aktuálne testujú na pretekárskom okruhu. 

Mike Gascoyne, šéf technického oddelenia hovorí, že posun vpred nie je možné dosiahnuť len tak jednoducho, účinok všetkých zmien si vyžaduje čas. Angličan zároveň uvádza, že Force India momentálne platí za nedostatky z minulosti.

"To, kde sa v súčasnosti nachádzame, je len výsledok nedostatočného investovania z predošlých rokov," poznamenal.

Tím, ktorého základy boli položené v Anglicku menil až pričasto svojich majiteľov, keď z rúk Eddieho Jordana putoval do vlastníctva spoločnosti Midland Group, neskôr Spyker Cars, až bola jeho väčšia časť napokon predaná indickému obchodníkovi Vijayovi Mallyovi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy