Renault přišel o šéfa aerodynamiky

Renault | foto: Lotus F1 Team

V továrním týmu automobilky Renault došlo ke změně na postu šéfa aerodynamického oddělení. Dino Toso byl vystřídán Dirkem de Beerem. Ital odchází za novými výzvami.

Dino Toso oznámil svůj odchod nečekaně a z dostupných informací nelze předpokládat, že by šlo o výsledek pokračování jen průměrné formy francouzského vozu. Obecně je známo, že zdravotní stav hlavního aerodynamika není dlouhodobě v pořádku. Před čtyřmi roky bojoval se zákeřnou rakovinou.

„Chtěl bych poděkovat Flavio Briatoremu a Robertovi Bellovi za jejich profesní i osobní podporu v době mého působení u týmu, během kterého jsme dosáhli společně velkých úspěchů. Mojí vášní je aerodynamika a těším se na nové výzvy v příštích letech, které mi umožní další tvořivý přístup."

Toso působil ve formuli 1 jako závodní inženýr Damona Hilla v Jordanu, v roce 2003 se připojil k Renaultu a stal se velmi respektovanou osobností tohoto odvětví, neboť spolu s Fernandem Alonsem vybojoval tým dva tituly mistra světa a především po stránce aerodynamické patřily tehdejší monoposty k absolutní špičce.

Poslední prací Tosa pro Renault byla aerodynamická aktualizace pro GP Španělska, která napomohla Alonsovi v úspěšné kvalifikaci.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy