Lewis Hamilton čekal páté místo

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

MCLAREN - REVIEW; Stáj z Wokingu naplánovala pro Hamiltona vynikající strategii, díky které mohl v určité fázi bojovat s Massou o vedení. Na druhé straně, Kovalainen měl zkažený závod už od prvního kola a přestože jezdil s maximálním zápalem, k bodům se nedostal.

Lewis Hamilton, 2.
Z dnešního výsledku jsem nadšený, toto byl snad můj nejlepší závod. Není to jen o vítězství, je to o pocitu, že jste ze sebe a z vozu vydali 100%, což se dnes stalo. Před závodem jsem si myslel, že když všechno půjdu dobře, dojedu na pátém místě, takže druhá pozice je skvělým bonusem. Včera jsem s vozem spokojen nebyl. Kdybych se dokázal dostat na pole-position, možná bych i vyhrál. Věděli jsme, že bude nutné jet na tři zastávky, protože nás trápily pneumatikami. Tým odvedl vynikající práci, pitstopy byly skvělé, vyvážení vozy výborné. V závodě žádné potíže s pneumatikami nebyly. V jedné chvíli se mi podařilo předjet Felipeho, Ferrari jsme se určitě přiblížili.

Heikki Kovalainen, 12.

Ze špinavé stopy jsme špatně odstartoval. Po startu jsme s Kimim lehce kolidovali, což způsobilo defekt mé levé zadní pneumatiky. Nejprve jsem si nebyl jist, zdali je pneumatika poškozená, ale při výjezdu safety caru jsem si uvědomil, že je nutné zajet do boxů. To byl konec, protože s plnou nádrží a provozem bylo extrémně těžké získat během závodu nějaké pozice. Odvedl jsem maximum, ale nezískal ani bod. Takové věci se stávají.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy