Barcelona projde příští rok změnami

Webber, Mark | foto: GEPA pictures GmbH

Asociace jezdců Formule 1 (GPDA) požaduje zlepšení bezpečnosti na okruhu Catalunya, především se jedná a únikovou zónu v zatáčce číslo devět, kde došlo k havárii Heikkiho Kovalainena.

Finský závodník měl velké štěstí, že defekt pneumatiky a následný výjezd z tratě přežil. Kovalainena museli z vozu vyprostit záchranáři a přes noc zůstal v nemocnici na další pozorování.

Naštěstí vyvázl z havárie nezraněn, avšak ředitel GPDA Mark Webber sdělil, že na majitele okruhu bude tlačit do té doby, než dojde ke změně.

„Je nutné zvětšit únikovou zónu. Bourdais tam taktéž během testování havaroval, musíme se na to zaměřit,“ řekl Webber. „Z havárie jsme se poučili a příští rok posuneme bariéry mnohem dál.“

Webber neměl přehled o Kovalainenově situaci, proto velmi rád uvítal zprávu od záchranného týmu. „Je dobré, že záchranář mi zvednutým palcem dal najevo, že všechno je v pořádku. Po tom, když nevíte jak na tom jezdec je, uleví se vám. Od Robertovy nehody (Kubica v Kanadě) jsme nic podobného nezažili, ve vozem potom nevíme, v jakém je stavu.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy