Blíží se Raikkonenův odchod z Formule 1?

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Keke Rosberg začal při španělské grand prix spekulovat o blízké budoucnosti úřadujícího šampióna a docela dobře si dokáže představit, že Fin by mohl velmi brzo odejít.

Osmadvacetiletý Raikkonen má kontrakt u Ferrari do roku 2009 a zatím z jeho strany neexistují žádné náznaky na prodloužení smlouvy. Krajan Keke Rosberg popsal španělské vítězství jako jedno z jeho nejdokonalejších v celé kariéře.

Rosberga by nepřekvapilo, kdyby Raikkonen odešel v blízké budoucnosti do důchodu. Po Barceloně vede před Hamiltonem o devět bodů a už se objevují zprávy, že by klidně mohl ihned po závěrečném závodě sezóny v Brazílii přerušit kontrakt a v klidu opustit kokpit Formule 1.

Ovšem zprávy nejsou ničím podloženy a šéf Ferrari Stefano Domenicali má na Raikkonenův odchod jasný názor. „Nesmysl. Slyšel jsem o tom, ale nezakládají se na pravdě. Kimi je absolutně motivován a vím, že o odchodu neuvažuje,“řekl Domenicali.

Nicméně Raikkonen se netají odměřeným přístupem k Formuli 1 a kdysi se vyjádřil, že pokud ho závodění přestane bavit, skončí. Bez ohledu na to, kolikátou sezónu pojede.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy