Barrichello dostal nabídku odejít do IndyCar

Rubens Barrichello letos u Hondy končí. Podepsáno má jen do konce roku a japonská automobilka zatím o Barrichella žádný zájem neprojevila. Naopak mu podle německého Bildu nabídla možnost závodit v seriálu IndyCar.

Barrichello podle německého listu dostal možnost nastoupit v příštím roce za špičkový tým Andretti Green Racing. Honda dodává celému seriálu agregáty, tudíž má v USA vysoké postavení.

Bild také spekuluje nad možností prohození Rubense Barrichella a Marca Andrettiho. Jednadvacetiletý závodník hájí barvy stáje svého otce a v loňském roce odjezdil u Hondy při testech F1 kolem 900 kilometrů. Jeho dědeček Mario Andretti by ho rád do Formule 1 protlačil, avšak mladý Marco má v IndyCar spoustu práce, nejprve chce vyhrát závod Indianapolis 500 a pak teprve bude přemýšlet co dál.

Podle americké televizní stanice SpeedTV Barrichello nabídku přijal, nicméně Honda i Brazilec nadále mlčí. Barrichello se už v minulosti vyjádřil, že oválové závody ho velmi lákají, zejména pak Indianapolis 500. V roce 2005 si dokonce se svým přítelem Tony Kanaanem vyměnili helmy. Kanaan startoval v Indianapolis s bíločerveným zbarvením, zatímco ve stejný den v Monaku měl Barrichello Kanaanovu helmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy