Allan McNish by mohl testovat pro Ferrari

Skotský pilot by chtěl závodit, ale moždá dostane příležitost testovat pro Ferrari.

Ferrari v posledních letech zaměstnává během sezóny dva testovací jezdce, díky čemuž stále udržuje rychlé tempo vývoje vozu i v době, kdy Michael Schumacher a Rubens Barichello cestují mezi velkými cenami nebo nabírají energii o krátkých přestávkách s rodinami. Letos pro italský tým testovali Felipe Massa a Luciano Burti, ale Brazilec Massa pravděpodobně odejde k Sauberu (zatím není smlouva oficiálně potvrzena).

U Ferrari by tak mohlo být místo a podle některých zdrojů se tým z Maranella zajímá o velmi zkušeného testmana, třiatřicetiletého Skota Allana McNishe. Ten už testoval v letech 1990-1992 pro McLaren a 1993-1995 pro Benetton. Poté se zúčastnil neúspěšného projektu Lola F1 a vrátil se k cestovním vozům. V roce 1998 zvítězil v týmu Porsche ve slavném závodě Le Mans 24 Hours a odešel do GT k Toyotě. Ta mu umožnila návrat do F1 - v roce 2000 testoval a o rok později závodil spolu s Mikou Salem. Letos Allan McNish testoval monopost F1 pro změnu u Renaultu.

Příští rok by chtěl McNish opět závodit, ale pokud nedostane příležitost, přijme i post testovacího jezdce a Ferrari je jistě lákavou nabídkou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy