Alain Prost se zajímá o seriál NASCAR

Alain Prost, mistr světa Formule 1, vyjádřil zájem o vstup do seriálu NASCAR s vlastním týmem. Je to pouze 11 měsíců od doby, kdy musel vyhlásit bankrot tehdejšího týmu Prost Grand Prix.

47 letý Francouz, který získal čtyřikrát mistrovský titul, se ani po bankrotu týmu F1 neobává vstoupit v podstatě pro něj do neznámé soutěže.
“S rozpočtem 10 miliónů dolarů můžete založit NASCAR tým a snažit se o úspěch“, řekl pro švýcarský týdenník Dimanche.
NASCAR, využívá americké cestovní vozy s ohromnými V8 motory. Závody se jezdí většinou na oválech. Velká sledovanost je dána tím, že v této sérii je obrovská závodnická bojovnost.
Prost je nadšený z myšlenky návratu do motorsportu, a to i po krachu jeho týmu. V motoristickém sportu slovo Prost znamená kus slavné historie, o které by se daly psát bestsellery.
Prost by rád působil v soutěži, kde se více závodí než počítají peníze. Proto vážně uvažuje o alternativě vstupu do NASCAR.
K současné Formuli 1 zastává tento názor: “Nadvláda Ferrari je jen podstrkována jako výmluva veřejnosti“. “Ve skutečnosti je Formule 1 úzce spjatá se světovou ekonomikou a chutí sponzorů utrácet peníze v Mistrovství světa“. A dostatek peněz mají v dnešní F1 jen ty nejbohatší týmy, jak všichni dobře vědí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy