Mosley přijme soud FIA

Mosley, Max | foto: McLaren

Stávající prezident Mezinárodní automobilové federace Max Mosley pro britský Sunday Telegraph přiznal, že další kandidaturu nezvažuje a zda setrvá ve své funkci do října 2009 rozhodne valné shromáždění, jež je svoláno z důvodu známého skandálu nejvyššího představitele.

Mosley se cítí stále schopen, aby zastával svoji pozici zodpovědně a správně, nicméně si je vědom v důsledku své záplatky s prostitutkami prudké ztráty dosavadního renomé.

„Jestli si budou přát, abych pokračoval, budu pracovat ve své funkci dál. Jestli mne nepodpoří, skončím. V každém případě však říkám, že jsem neměl nikdy v plánu znovu kandidovat do dalšího funkčního období po roce 2009."

Brit uvedl, že si uvědomuje svůj věk 69 let a myslí si, že se 73 roky už by příliš prospěšný FIA nebyl. Jeho slova si jistě s velkým zájmem přečte další osobnost formule 1 Bernie Ecclestone, který stojí v čele komerční stránky sportu ve věku 77 let.

Setrvat a bojovat, to je cíl, který si Max stanovil a opírá ho o podporu, kterou mu měli vyslovit ústně nebo písemně představitelé národních organizací z celého světa.

Hodnověrnost podpory je však otázkou. Objevily se totiž i signály, které naznačují, že možná nejde jen o čistou podporu národních organizací, ale i o obavy z možných politických nepříjemností spojených s přihlášením se ke druhé straně bariéry...

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy